Google+ Followers

Friday, 9 May 2014

sociopath !!

Bismillah..
Entry kali ni aku just nak share pasal one part of my ‘habit’ which is being… a sociopath fellow. Sherlock Holmes? Haha. Dia lebih sikit la. Dia high functioning sociopath. So apa bendanya tu sociopath. Tak jauh beza pun dgn psychopath. Cuma sociopath ni takde masalah dgn kehidupan sosial diorang dan dia mempunya sesuatu keinginan lain iaitu ingin tahu sesuatu secara lebih dari kebiasaan. (setakat yg aku paham, jika salah sila komen)
Ikut seseorang senyap2 dari belakang. Mana ade dari depan, ko nak kantoi?, kebarangkalian untuk mengetahui jadual waktu orang lain. Senang citer macam stalker la.. well, honestly kadang2 aku jadi stalker. Jahat? X baik? Huhu.. yeke? Cuba bukak fb, Instagram, twitter, mana yang ade bf atau gf. Obviously korang pun akan cuba bukak profil si dia tak kisah la di mana2 laman sosial pun. There, I understand that you just wanna check him/her constantly or continuously, but yes, you are already become a stalker. Memang dahsyat la kalau tak tengok langsung, 100% trust. Susah nak cari orang camtu.
Aku taklah expert pasal cinta2 ni, tapi yang dh jumpa cinta tu mesti timbul perasaan nak berhubung selalu, nak jumpa selalu, jalan2 selalu dgn dia. Normal la kan. So ade baiknye jgak la kan jadi stalker kadang2?
However, most people akan rasa takut dgn org cmni sbb tahu macam2 pasal seseorang. Jangan salahkan sesiapa. Kita patut tahu & sedar saat kita upload macam2 gambar atau status kat laman sosial. Orang lain akan tengok. Mungkin diorang akan push the ‘like’ button. Ko dah taip status peribadi kt fb, pastu nak expect orang lain tak tahu, then someone tanya pasal status tu, tetiba ko tuduh dia tu stalker. Haha.. lawak la. Hal peribadi, lain kali tulis kat diari je. Aku faham, sharing is caring. But hati2 la ea. Apatah lagi jika orang tu heboh2kan status tu kat orang lain.. retak ulu hati kan?
Aku bukannya stalk ape pun, stalk assignment. Stalk status tu biasa la. Bukak fb je terus keluar status macam2. Tertengok la kan. Tapi jangan risau, aku x kan hebohkan benda2 yg memalukan. Aku simpan je. Gelak sensorang. hehe 

Remember this, if u don’t wanna be stalked, please don’t put picture or type anything in social network.  =)

No comments:

Post a Comment