Google+ Followers

Monday, 28 April 2014

Anything in head

Bismillah,
Salam sejahtera.

Recently president of US came to my university which is University Malaya for your information just in case you, the reader of my blog doesn't know yet. I'm sure most of people in Malaysia know about him coming to Malaysia and for what. 
However, that is not the point for this entry. 
Sehari sebelum beliau dtg UM, aku pegi fakulti pendidikan sbb ade 'discussion' subjek. Masa nak balik semula ke kolej, aku decide utk jalan kaki je sambil bawa a big scroll of manila card. Guard UM nampak aku penuh dgn suspicious. haha..
"Sorry bang, jangan risau..ini bukan senjata. Lagipun Obama dtg esok bukan hari ni." huhuuhu. Anyway, guard tu still record kad matrik aku. I don't know for what.
Taking back my matric card and go away. 
One more thing, jalan yg akan dilalui oleh kereta beliau telah ditar baru..perghh

By the way, who know about this particular young girl named Aisyah Syakirah? 
Quiet popular girl. A blogger, vlogger, muslim girl icon and also one of my junior in my college right now. High status family background. TNC's daughter. Seriously, i never know her until she came to UM. haha 
That girl loves drawing and painting so much. You can see those drawing at her twitter and instagram.

The point of this entry actually is someone quiet special ask me to write anything currently in this blog. I don't know what to share this time actually. Pretty busy with college project and study right now. The exam is just around the corner and we know the marking scheme in UM is very tough. When you answer the exam and you quiet satisfied, i suggest for you to think again. That is one of the pressure being a student in the best university in country. Always chase other great international university in the world. -,-

Anyway, thank you for your time. =)







Monday, 7 April 2014

SiMplE

simple, simple dan simple.

kita suka benda simple, tapi kita juga tak suka benda simple..hmmm
starting dh buat pening..haha
relax~

try je la baca novel, benda simple ni biasanya dh dpt agak apa yg akan berlaku. Kita slalu bosan kan kalau cmtu tapi kita suka jika ada kelainan atau plot yg tidak diduga.
tgk cite hindustan yg sampai 3 jam tu pun masing2 try jadi peneka. starting mcm mne, habis mcm mne..huhu, biasa la tu. Ni mesti hero cite ni asyik point kat dia je, aaa..ni dh sah jadi awek dia ni nnt pastu dtg laki lain try cutting in lah..pastu buat2 kenangan sikit, main buaian..nyanyi2, peluk pokok sana, peluk pokok sini..jangan sampai peluk pokok duri dh la, main air hujan sikit atau air bomba. [bese la cite bollywood].
huhu

Related to our own life, kebanyakan kita suka benda simple yg terjadi pada kita. tgk status profile fb/twitter pun dh tau kot..hye saya Karim, i'm just a simple person. =)

Kalau nk cite psl awek ni, urmmm..hmmmm..haha
bagi aku 21 tu muda lagi nk masuk alam2 perkahwinan utk zaman skrg, at least bagi aku. for guys yg muda2 lagi tu, bukan nk halang korang kawin..dh mampu zahir batin tu, kawin je lah. Diri masjid, benda baik tu.
aku bukan x nk kawin, tapi buat masa ni ade alasan yg kukuh utk aku hold dulu benda2 cmni. However, jodoh di tangan Tuhan.

Bab2 cmni girls suka la..hehe
boley buat discussion session lagi psl ni. "aku x kisah janji hensem"..huhu
tu la yg biasa aku dengar. aku pasang je telinga tapi mata pandang lain buat2 tak ambil kisah. lebih baik cmtu sebelum girls tanya aku soalan2 yang aku susah nk jawab. phm2 je lah.

Ooopss, dh nk ujan la plak. k lah, kene stop dulu..happy reading. =)